banner

– Hos oss må internett bare fungere

23 år som IT-konsulent gjør at Tommy Karlsen stiller høye krav til fiberleverandøren, også som privatperson. Takket være samarbeidet mellom Øvre Eiker Fibernett og NextGenTel får han og familien en stabil bredbåndsløsning.

47-åringen er langt fra den eneste i husstanden som setter pris på et velfungerende internett. Både kona og de to guttene på 8 og 12 år stiller sine krav.

– Mye av det barna holder på med er online og skybasert. Både skole, gaming, YouTube og så videre. For dem er internett nesten viktigere enn mat og kjærlighet, så hos oss må det bare virke for å beholde husfreden, sier han spøkefullt.

Stabil internettleveranse

Høyhastighets bredbånd er helt nødvendig for å opprettholde levedyktige distrikter, og noe mange fikk oppleve da koronapandemien for fullt slo inn over landet. Da måtte også Tommy på hjemmekontor, som så mange andre.

– I jobben min som IT-konsulent for ECIT Dulram er jeg fullstendig avhengig av at internettet til enhver tid fungerer når jeg sitter på hjemmekontor. Gjør det ikke det, sliter både jeg og kundene mine, forteller han.

– I jobben min som IT-konsulent for ECIT Dulram er jeg fullstendig avhengig av at internettet til enhver tid fungerer når jeg sitter på hjemmekontor. Gjør det ikke det, sliter både jeg og kundene mine, forteller han.

Med kontorplass i eneboligen på Ormåsen har Tommy jobbet hjemmefra under hele koronaperioden. Han forteller at han har opplevd internettleveransen som stabil, og tror at de som opplever eventuelle problemer, heller må se på det trådløse nettet i huset sitt.

– Mange vet dessverre for lite om hvordan trådløse nett fungerer, og hvor viktig ruterens plassering i huset er. For eksempel vil både tak, vegger, inventar, og utstyr som mikrobølgeovner, blåtannenheter og annet kunne forstyrre signalene mellom ruteren og enheten som skal være på nett. Også naboens utstyr kan skape støy og store utslag på opplevd kvalitet og hastighet. Billige radiokomponenter i både PC, telefoner, nettbrett og smartenheter gjør gjerne vondt verre. Måler man signalene rett fra fiberen, ser man at den er helt topp. Problemene har derfor oftest sin årsak i dårlige forutsetninger for trådløsteknologien. Dermed får nok ofte netteieren ufortjent mye pepper for ting de ikke kan lastes for, og som heller ikke løses om man bytter nettleverandør, sier IT-konsulenten.

 

Glad for at det leveres i distriktene

– Jeg mener det er veldig viktig å prioritere den lokale utbyggingen, slik at også de som bor på for eksempel Darbu, i Skotselv eller på Ormåsen får tilgang til fiber. Øvre Eiker er ikke en sentrumskommune, det er mange steder hvor det er langt mellom husene. Jeg er veldig glad for at Øvre Eiker Fibernett og NextGenTel faktisk vil levere, også til oss i distriktene, sier Tommy.

 

Kan snakke med kyndige mennesker

– Jeg sitter som leder for Ormåsen Grendeutvalg og opplever Øvre Eiker Fibernett og NextGenTel som lydhøre i prosessen med fiberutbyggingen her i området. De har tatt imot tilbakemeldingene våre og ønsket å finne løsninger på det som ikke har gått på skinner, sier han.

– I forbindelse med jobben min opplever jeg også Øvre Eiker Fibernett og NextGenTel som steder hvor jeg kan snakke med kyndige mennesker. Det er viktig, konkluderer Tommy Karlsen.

Han vil dessuten rose konsernet, med Øvre Eiker Energi AS som morselskap, for sponsing av blant annet lys i lysløyper og på fotballbaner i nærområdet.

– Ringvirkningene lyser bokstavelig talt opp i hverdagen. Det er kjempefint å se effekten som lokalt næringsliv og sponsing har på frivillighet og aktiviteter i nærmiljøet, avslutter han.